Eén van de meest uitgevoerde Botoxbehandeling is de behandeling van de frons. Vaak storen mensen zich erg aan de boze blik die door een diepe frons kan ontstaan. Een oplossing hiervoor is een behandeling met Botox. Deze behandeling is pijnloos en duurt slecht enkele minuten. Over het algemeen zal de behandeling vijf prikjes met Botox behelsen waarbij een kleine hoeveelheid van Botuline Toxine wordt ingespoten in de frons.

Na een aantal dagen zal de Botox gaan werken en de spiertjes in de fronsregio rust geven. Na twee weken zal de patiënt terug moeten komen voor controle bij de arts. De Botox werkt dan op volle sterkte. De Botox heeft er in die tijd voor gezorgd dat de spiertjes in de fronsregio niet goed meer aangespannen kunnen worden waardoor de fronsrimpel zal verdwijnen.

Als de frons zeer diep is, zal dit niet altijd afdoende zijn en zal de behandeling vervolgd worden door een behandeling met een filler. Over het algemeen zal ongeveer 90% van de mensen die niet nodig hebben.

Omdat Botox van tijdelijke aard is zal het voor een aantal maanden de fronsrimpel doen verdwijnen. Hierna zal de behandeling herhaald moeten worden. Als de behandeling therapietrouw gevolgd wordt, zal de interval steeds langer worden. Echter dient er rekening gehouden te worden dat men drie tot vier keer per jaar naar de cosmetisch arts moet om de behandeling uit te laten voeren.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>