Botox prijzen

Wat zijn de kosten van een Botox behandeling nu echt?

Natuurlijk zijn en blijven we Nederlanders en blijven we ook prijsbewust. En hier is helemaal niets mis mee. Het is echter soms belangrijk om uzelf niet helemaal blind te staren op de kosten, maar ook om te kijken naar de kwaliteit en boven alles wat het u opbrengt. We willen allemaal graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. De vraag is echter of zich dat op de lange termijn ook uitbetaald of dat we hier toch spijt van krijgen. Het is natuurlijk altijd belangrijk om de prijs in verhouding met de kwaliteit te beoordelen. Dat is in vele gevallen zo en dus ook als u kiest voor een Botox behandeling of een filler behandeling.

Hoe wordt de prijs van Botox berekend?

De prijs van een Botox behandeling wordt per eenheid berekend. Allergan is de producent van Botox. Ze bieden de Botox aan in een poedervorm, verpakt in een eenheid van 50 stuks en van 100 stuks. En het is goed om te weten dat iedere kliniek per eenheid een vaste prijs betaald. Ze kopen het allemaal in bij een leverancier en er zijn eigenlijk geen verschillen in de prijs voor het inkopen van de Botox producten. Er zijn trouwens wel andere leveranciers van Botox in ons land. De kwaliteit is echter vaak niet bewezen en ook de veiligheid niet. Het is daarom sterk af te raden om hier gebruik van te maken, ondanks dat eht goedkoper kan zijn. Laat u hier vooral niet mee behandelen. Kies voor de juiste en originele Botox producten voor uw behandeling.
Hoeveel eenheden Botox zijn er nodig voor een behandeling?
Het aantal eenheden Botox welke nodig zijn voor een behandeling zijn verschillend. Zo heeft u bijvoorbeeld voor een behandeling van de fronsrimpels met Botox ongeveer 25 eenheden Botox nodig. Hoewel de budget Botox merken goedkoper zijn is het duidelijk de vraag of dit wel slim is.

Hoe vergelijkt u de prijzen van de klinieken voor een Botox behandeling?

Als u de verschillende klinieken met elkaar wilt gaan vergelijken dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Let ten eerste op het feit of ze wel de originele Botox gebruiken en geen budget Botox. Een budget Botox kan onveiliger zijn en de werking onbekend. 
Let ook op de prijs per eenheid welke in rekening wordt gebracht bij de behandelingen. En daarnaast ook op hoeveel eenheden er nodig zijn. 
Op die manier kunt u snel en gemakkelijk uitrekenen wat de kosten zijn voor uw behandeling bij een kliniek voor uw Botox behandeling.

Waarom wijken de prijzen per kliniek af?

De prijzen van een Botox behandeling variëren in ons land van ongeveer 100 euro tot 250 euro. En het verschil in prijs wordt hoofdzakelijk bepaald door het Botox product wat er wordt gebruikt, de ervaring van de arts en de naam en locatie van een kliniek. Een bekende kliniek met uitstekende artsen kan nu eenmaal meer geld vragen dan een onbekende kliniek met een minder ervaren arts.